Fordonsanpassningar på dina villkor

Det är dig det gäller och det är du som väljer. Det är dina behov och din situation som styr, vi anpassar oss efter det. Man brukar säga att kärt barn har många namn, det gäller också det vi jobbar med. I dagligt tal brukar ofta termen Handikappanpassad bil användas för att beskriva våra färdigställda jobb. Vi talar dock hellre om anpassade bilar eller fordon.

Vi anpassar i stort sett alla bilmodeller, men som du förstår går inte alla anpassningar att göra i samtliga bilmodeller. Som exempel behöver en vridbar passagerarstol ett större utrymme för att kunna vridas ut genom dörröppningen medan en el-skoter behöver ett större bagageutrymme för att rymmas, osv.

Arbetet med din bilanpassning börjar med att vi gör en grundlig behovsanalys och utprovning. Vi skapar då ett beskrivande protokoll som också är underlag till en offert.

Många av våra anpassningar finansieras via det statliga bilstöd som hanteras av Försäkringskassan. En offert är en förutsättning för bidrag via bilstödet.

Det är du som godkänner att anpassningen är rätt för dig. Det är först när du känner att fordonet passar dig, är bekväm, säker och tillgodoser dina behov, som vi är nöjda.

Om du behöver körträning i din nya bil ordnar vi det via Anpassarna Körkort. Allt för att du skall känna dig trygg och säker ute på vägarna.

Exempel på fordonsanpassningar som vi utför:

Vi anpassar handreglage för varje enskild kunds behov och vi kan leverera ett antal olika varianter. Du bestämmer hur du vill gasa och bromsa.
Vill du läsa mer om våra handreglage? Klicka här.

Vi har ett antal varianter av rattspinnare, och anpassar rattspinnaren enligt dina behov.
Vill du läsa mer? Klicka här.

Ditt behov kring sittandet är individuellt, därför har vi ett brett utbud av olika stolar och säten som kan anpassas efter dina behov genom vårt skrädderi.
Vill du läsa mer? Klicka här.

En individuellt anpassad sitsbreddare kan underlätta förflyttning mellan din rullstol och den handikappanpassade bilen.
Vill du läsa mer om våra sitsbreddare? Klicka här.

Vi installerar avancerade styrsystem, såsom miniratt eller joystick, i flertalet olika bilmodeller, vill du läsa mer? Klicka här.

Ett säkert resande för dig och ditt barn skall vara självklart, oavsett om ni behöver bilanpassning eller ej. Vill du läsa mer om våra fordonsanpassningar för barn? Klicka här.