Våra tjänster

Vi är välkända för vår anpassningsbarhet och vårt sätt att “tänka utanför boxen”. Därför är vi ofta en uppskattad källa för inspiration, även långt utanför vårt eget specialområde. Vårt sätt att se individens möjligheter istället för dess begränsningar, gör att vi ofta kan hjälpa våra kunder till prestationer de själva inte trodde vara möjliga.

Bilstöd från Försäkringskassan

Den 1/1 -2017 infördes ett nytt regelverk för Bilstödet. En rad förändringar har införts och vi kan även se att fortsatta förändringar av tillämpningen sker löpande. Då det f.n. är rörigt inom Försäkringskassan kan det vara en bra idé som sökande att få en allmän orientering av någon som har erfarenheter av det ny regelverket. Därför rekommenderar vi alla som står inför att lämna in sin ansökan att kontakta ett anpassningsföretag i samband med att en ansökan lämnas in! Vi ställer gärna upp och svarar, efter bästa förmåga, på dina frågor.


Kontakta oss gärna på 0225-28 69 00 eller info@anpassarna.se

  • Personlig utprovning och hjälp vid bilval.
  • Offerter och prisuppgifter.
  • Hjälp med anpassningsbeskrivning för bilförsäljare.
  • Hjälp och stöd med ansökningar och blanketter.
  • Kontakt med din trafikinspektör.
  • Dispensansökning och registreringsbesiktning, om det behövs.
  • Körträning eller körkortstagning i vår trafikskola, Anpassarna Körkort.

Utbildning

Utbildningar och studiebesök har blivit en del av vår verksamhet. Vårdpersonal och branschfolk får en möjlighet till upplevelsebaserad utbildning beträffande anpassningsteknik, ergonomi samt test och utprovning.

Skrädderi

Varje anpassning innebär att vi skräddarsyr bilen för dig. Då behövs också en skrädderiavdelning i dess rätta bemärkelse. En avdelning som bara jobbar med att sy och klä om inredningen med tyg, skinn eller konstläder. På så sätt kan vi själva justera varje liten del av stolen eller annan inredning så att den sitter som skräddarsydd.

Test och utprovning

Vårt test- och utprovningsprogram innefattar många delar, bl.a. hur du tar dig i och ur bilen, vilken typ av utrustning du behöver för att köra din bil och hur du får med dig dina hjälpmedel. Varje anpassning börjar med en test och utprovning, detta för att fastställa dina särskilda behov.

Övrig verksamhet

Vi har genom åren samlat på oss exceptionellt mycket erfarenheter av speciallösningar, skräddarsydda efter varje individs personliga behov och önskemål. Tack vare dessa breda erfarenheter av speciallösningar och ständiga innovationer efterfrågas vår kompetens ofta av utomstående, även utanför vårt traditionella kundsegment.

Utveckling och forskning

Genom vårt kontinuerliga deltagande i forskningsprojekt för ökad trafiksäkerhet har vi kunnat producera viss testutrustning för bl a Volvo, Toyota, Mercedes och VTI. Vi har också utvecklat och medverkat i tester för förare med förvärvade hjärnskador.

Dubbelkommando, anpassning av övningsbilar

Att anpassa bilar till trafikskolor med dubbelkommando är en del av vår vardag. Ett välkänt tillbehör som vi tillhandahåller och monterar är vårt dubbelkommando, som säkert varje person som gått i trafikskola någon gång fått uppleva betydelsen av.

Vårt Dubbelkommando är av universal modell och kopplas till originalpedalerna via wire vilket säkerställer att det fungerar på samtliga bilar. Dessutom har det väldigt lång livslängd vilket innebär att även om du byter bil kan du återanvända det dubbelkommando du köpt från oss. Allt du behöver göra vid en ominstallation av ett dubbelkommando är att beställa nya vajrar och vajerhöljen från oss. Vi har alltid dubbelkommando på lager för att säkerställa kortast möjliga leveranstider.

Som referensföretag kan vi nämna många trafikkolor samt trafikverket. Vår samarbetspartner Anpassarna körkort har flera års erfarenhet av vårt dubbelkommando och de svarar gärna på dina frågor kring dessa. Kontaktinformation hittar du under kontakt.

Voltbilar och krockslädar

Förståelsen för vad det innebär att volta och krocka med en bil är en viktig del av trafiksäkerhetsarbetet. Möjligheten att få känna hur bilbältet fungerar har gjort att efterfrågan av voltbilar och krockslädar uppstått. Dessa produkter efterfrågas därför från många länder i världen och är en uppskattad och lärorik tillgång i trafiksäkerhetsarbetet.

Arbetsplatsanpassning

Arbetsplatsanpassningar för specialfordon till bland annat Trafikverket, post- och tidningsbilar samt taxi och andra arbetsfordon. Många har idag arbetsplatsen i en bil och ett standardfordon är då ofta inte en bra arbetsplats. Att tillbringa nästan hela sin arbetsdag i fordonet kan innebära arbetsskador efter några år. Lösningen är att vi får möjlighet att modifiera fordonet för att passa såväl föraren som de arbetsuppgifter personen utför. Sådana exempel är allt från rutsänkningar i post- och tidningsbilar eller byte av förarstolar i taxi och arbetsfordon.